Tuesday 4 April 2023

Een ziekelijk jaloerse morgenster - A sickly jealous morning star

Sunday, January 30, 2011

Een ziekelijk jaloerse morgenster

Jesaja 14:12  Hoe zijt gij uit de hemel gevallen, gij morgenster, zoon des dageraads; hoe zijt gij ter aarde geveld, overweldiger der volken! 13  En gij overlegdet nog wel: Ik zal ten hemel opstijgen, boven de sterren Gods mijn troon oprichten en zetelen op de berg der samenkomst ver in het noorden; 14  ik wil opstijgen boven de hoogten der wolken, mij aan de Allerhoogste gelijkstellen.
 

Ezechiël 28:12b
Volmaakt zijt gij van gestalte,
vol van wijsheid, volkomen schoon.
13  In Eden waart gij, Gods hof;

allerhande edelgesteente overdekte u:
rode jaspis, chrysoliet en prasem,
turkoois, chrysopraas en nefriet,
lazuursteen, hematiet en malachiet.
Van goud was het werkstuk, waarin zij waren gevat
en aan u vastgehecht;
toen gij geschapen werdt, waren zij gereed.
14  Gij waart een beschuttende cherub met uitgespreide vleugels;
Ik had u een plaats gegeven:
gij waart op de heilige berg der goden,
wandelend te midden van vlammende stenen.
15  Onberispelijk waart gij in uw wandel,
vanaf de dag dat gij geschapen werdt,
totdat er onrecht in u werd gevonden:
16  door uw uitgebreide handel zijt gij vervuld geraakt
met geweldenarij en kwaamt gij tot zonde.
Van de berg der goden verbande Ik u
en deed u weg, gij beschuttende cherub,
van tussen de vlammende stenen.
17  Trots was uw hart op uw schoonheid –
met uw luister hebt gij ook uw wijsheid teniet doen gaan.
Ter aarde wierp Ik u neer,
en maakte u tot een schouwspel voor koningen
om met leedvermaak naar u te zien.
18  Door uw vele ongerechtigheden,
door het onrecht bij uw koophandel,
hebt gij uw heiligdommen ontwijd.
Vuur deed Ik oplaaien uit uw midden
– dat verteerde u!
Ik maakte u tot as op de grond
voor de ogen van allen die u zagen.
19  Allen die onder de volken u kennen,
ontzetten zich over u;
een verschrikking zijt gij geworden,
verdwenen zijt gij – voor altijd!


M.a.w: 'morgenster' was volkomen onberispelijk en zonder zonde toen hij door YHWH-God was gemaakt en hij bleef dat tot na de schepping van het Paradijs (Eden) en tot de schepping van de mens (Adam).



Job:38 (Statenvertaling)
4 Waar waart gij, toen Ik de aarde grondde? Geef het te kennen, indien gij kloek van verstand zijt.
5 Wie heeft haar maten gezet, want gij weet het; of wie heeft over haar een richtsnoer getrokken?
6 Waarop zijn haar grondvesten nedergezonken, of wie heeft haar hoeksteen gelegd?
7 Toen de morgensterren te zamen vrolijk zongen, en al de kinderen Gods juichten.


Deze 'morgensterren' en 'kinderen Gods' zijn engelen en één van hun was de engel die we nu kennen als Satan = tegenstander.

Ook 'Morgenster' of 'Lichtbrenger' (Lucifer in het Latijn) zong vrolijk en juichte toen God = JEZUS, alles schiep en ordende.


 Maar toen kreeg hij het 'hoog in zijn bol' omdat hij niet van plan was om voor God's kroon op de schepping (de mens!) te moeten buigen, want hij zag een soort rechtopstaande naakte 'aap' die intieme omgang had met YHWH-God en hij kon zich niet voorstellen dat zo'n 'minderwaardig' wezen de kroon was op God's schepping, en hier begint de psychologie van satan's rot-karakter, wat geboren werd uit hoogmoed en afgunst en haat en minachting voor YHWH-God die zoiets 'minderwaardigs' aan de klei van deze aarde had ontrokken, en ook al was hij als (hoofd)Cherub geschapen met dienovereenkomstige verantwoordelijkheden: hij was niet van plan om dienstbaar te moeten zijn aan God's nieuwe 'lievelingetje' Adam en later God's 'lievelingetje' Eva, omdat hij zichzelf God's lievelingetje achtte.
 
Dit maakte hem tot tegenstander van God, want hierdoor kwam hij tot die overweging van Jesaja 14:13-14
 
Dit veroorzaakte dat hij door God tot 'persona non grata' (ongewenst persoon) werd verklaard en dit maakte hem woedend op God en dit bracht hem tot een couppoging in de hemel, maar hij bleef steken bij één derde van God's engelen die zich aan zijn zijde schaarden.
 
Als kersverse satan zon hij wraak op God en dus verzon hij een meesterlijk gemene suggestie om met name Eva eerst te kunnen verleiden om via haar Adam te grazen te nemen omdat Adam door God was aangesteld als heerser over deze aarde, omdat hij had geobserveerd dat Adam inmiddels meer van Eva was gaan houden dan van God, wat hem kwetsbaar maakte en rijp maakte om te kunnen worden verleid tot ongehoorzaamheid aan God, hetgeen zo ook is geschied.
 
Hij wist dat door Adam te verleiden, hij de macht over de aarde zou verwerven en zou veroorzaken dat "God's lievelingetjes" verloren zouden gaan en zo is het gegaan.
 
Maar hij hield geen rekening met God's genadeplan:
 
Genesis 3:15  En Ik zal vijandschap zetten tussen u en de vrouw, en tussen uw zaad en haar zaad; dit zal u de kop vermorzelen en gij zult het de hiel vermorzelen.
 
Het zaad van satan zijn de mensen die verloren gaan en het zaad van de vrouw is de voorvaderlijke lijn van Lucas 3:23-38 die de mensenzoon en Zoon van God Jezus Christus opleverde, die stierf voor de zonden van alle mensen en wiens "hiel" werd vermorzeld door Zijn dood aan het kruis, maar door wiens opstanding uit de dood satan's "kop" werd vermorzeld.
 
Ongeveer op  dezelfde wijze, zoals hij dat succesvol eerder had gedaan met de eerste Adam, trachtte satan  'de tweede Adam', Jezus, ook zo te grazen te nemen, maar Jezus was niet te verleiden tot ongehoorzaamheid aan God omdat  Jezus zelf God in mensengedaante was, wat satan met zijn verwrongen denktrant maar niet kon bevatten.
 
Door als mens op aarde te verschijnen als Jezus lokte God via Jezus satan in de val, want satan dacht dat hij Jezus had verslagen door Hem aan het kruis te laten slaan, maar dat was nu juist satan's ondergang, want door Jezus' opstanding uit de dood verloor satan alle macht over die mensen die bereid waren en zijn om te geloven in de opstanding van Jezus en die bereid waren en zijn om Jezus te erkennen als Heer.
 

satan is een grote sukkel(=verliezer)!
 

 
Hij kon en kan niet bevatten dat God werkelijk er ALLES voor over had om de mensen te redden en zo kwam God als IK BEN de REDDER (de betekenis van Jezus' naam) naar deze wereld, tijdelijk zelfs lager gesteld aan de engelen, die gelukkig in meerderheid aan Hem trouw waren gebleven.
 
Hanss


DE DUIVEL ZONDIGT VAN DEN BEGINNE Sinds wanneer zondigt de duivel? Was hij misschien eerst goed en begon hij pas later met zondigen? We hoeven hierover niet te filosoferen, omdat de Schrift op deze vraag rechtstreeks antwoord geeft.
"... de duivel zondigt VAN DEN BEGINNE"
1Johannes 3:8
   
satan zondigt vanaf het begin....dat hij jaloers werd op Adam en Eva die blijkbaar de bekroning waren op God's schepping en niet hij.   Wat velen niet begrijpen is dat het conflict tussen goed en kwaad een juridisch conflict is.

God schiep perfecte engelen die zijn dienstknechten zijn.
Hij gaf ze echter wel een vrije keuzemogelijkheid, omdat God niet geïnteresseerd is in robots want die heeft Hij al in ruime mate en robots zijn niet meer dan zeer vernuftig bedachte "machines" zoals bacteriën.
Bacteriën moeten doen wat ze doen omdat ze zo zijn geprogrammeerd.

Engelen zijn echter zeer hoog-intelligente wezens die qua vorm lijken op datgene wat God van meet af aan al bedacht had als de mooiste vorm: de mens.
God heeft in principe geen vorm nodig want Hij is Geest, maar toch vind Hij het fijn om wel een vorm en dus een lichaam te hebben.
De mens is bedacht als een wezen dat leeft onder invloed van de zwaartekracht, want daarom zitten onze neusgaten bijvoorbeeld naar beneden gericht en niet naar boven gericht zoals bij een dolfijn, die zijn neusgaten ook nog eens kan afsluiten.

Een dolfijn moet dicht aan het wateroppervlak adem kunnen halen omdat dat wezen bedacht is om te leven in water.
Een mens leeft op het land en regen komt van boven en dan is het lastig als er steeds water in de neusgaten zou lopen, en o.a. daarom zitten onze neusgaten naar beneden gericht.

Maar belangrijker is de vraag: waarom ziet de mens er uit zoals het is?

God heeft vele levensvormen bedacht die leven in een milieu dat onderhevig is aan de zwaartekracht en dat begint met ééncelligen tot en met de reusachtige blauwe vinvis die leeft in de oceanen.

Ontzettend veel verschillende levensvormen heeft God bedacht waarvan er ook velen reeds zijn uitgestorven door de zondvloed, maar ook door menselijk toedoen, maar dat had Hij allemaal ingecalculeerd.

God heeft bij elk wezen bedacht waar Hijzelf het meeste behagen in zou hebben om er zijn eigen hoge wezen aan te willen verbinden en toen kwam Hij uit bij het concept van de aap.
Dit wezen was Hem echter nog niet edel genoeg en toen ontwierp Hij een hele bijzondere "aap": een rechtopstaande versie met weinig lichaamsbeharing, behalve op strategische plaatsen die deels functioneel zijn en die deels een decoratieve-artistieke functie hebben, want God is niet louter een kille wetenschapper maar de grootste artiest van het heelal.

Hij schiep van dit wezen een mannelijke variant en een vrouwelijke variant zoals bij de dieren, want hier komt de clou van dit verhaal: dankzij het feit dat wij mensen zo op DIEREN lijken kunnen we worden gered en engelen niet.

God had drie hoofdengelen geschapen die Hij Cherubs noemde: Morgenster, Michaël en Gabriël.

Morgenster was de mooiste en de intelligentste en hij was duidelijk de leider van de drie en van alle andere engelen.

De vorm van de engelen was dus door God gerelateerd aan het concept van de mens dat God al in gedachten had voordat er ooit mensen waren geschapen.

Toen God de mensen schiep waren de engelen daarvan getuige en zeker Morgenster, die met grote interesse toezag hoe God aan het werk was met het stof uit de aardbodem.

Hij zag hoe God vanuit dat stof uit de aardbodem een wezen maakte die leek op hem, maar dan ook weer heel anders en heel kwetsbaar en teer.
Hij besefte niet WAAROM God dit wezen schiep en dat God al vooruit gedacht had op wat komen zou, want God wist dat Morgenster tegen Hem in opstand zou komen en juist daarom schiep God de mens om via de mens terug te kunnen winnen, en zelfs meer, wat God zou gaan verliezen.

Morgenster hoorde hoe de mens (Adam) van God de heerschappij kreeg over de aarde die God had gemaakt juist ten behoeve van de mens, en in feite is het heelal ook ten behoeve van de mens gemaakt want het heelal staat ten dienste van de aarde en de aarde staat ten dienste van de mens.

Ergens op dat punt heeft Morgenster beseft dat niet hij maar de mens geschapen was als God's lieveling die hij zou moeten gaan dienen.

Hij zag hoe God iets bijzonders deed: Hij bracht de mens in een diepe slaap toen de mens er zelf achter was gekomen dat er voor hem geen passende hulp was, nadat hij alle dieren had benoemd en vaststelde dat er bijna altijd sprake was van een mannelijke versie en een vrouwelijke versie, behalve bij tweeslachtige dieren.
God maakte uit een rib van de mens, en dat is uit zijn zijde, en niet uit zijn hoofd of uit zijn voeten, een wezen om van te gaan houden en andersom en die hem zou gaan helpen met zijn opdracht om de aarde te bewerken en te bevolken met nieuwe mensen.
Dit werd een ander soort man: de man die zwanger kan worden van nieuw leven de "womb-man"(woman)= de "man" met de baarmoeder.
Hij noemde dat wezen dat op hem leek, maar dat anderzijds zo ontzettend anders was, 'mannin', en later werd dat wezen 'vrouw' genoemd en haar naam werd Eva, moeder van alle levenden.

Dit wezen had Morgenster's speciale interesse en hij herkende veel meer van zijn eigen schoonheid in haar dan in Adam, ofschoon ze ook 'maar' zo'n 'rechtopstaande, intelligente "aap" was die kon spreken zoals die man.

Op dit punt kwam Morgenster in actie en hij was schijnbaar nog steeds een goede engel en hij liet de slang spreken tot Adam en Eva, die dat dier volledig vertrouwden, want er was nog geen zonde in het Paradijs......altans niet zover ze dat konden vermoeden.

Morgenster was geduldig als een spin in een web toen hij zich via die slang ophield rond de boom der kennis van goed en kwaad, want zijn besluit stond vast: hij voelde zich bedrogen door God want hij zou heerser moeten zijn over deze prachtige aarde inclusief deze twee mensen en niet de mens.

Zijn gedachten leidden hem weg tot boven de wolken en God kon zijn gedachten lezen dat hij zich gelijk aan God wilde stellen door het plan van God met de mens te willen verijdelen via een list.

Zijn opstand tegen God sprak meerdere engelen aan die zich bij hem aansloten, exclusief Michaël en Gabriël en de engelen die ondergeschikt aan hun waren: tweederde deel aan de zijde van Michaël en Gabriël en eenderde deel aan de zijde van Morgenster.

Op dit punt had de intelligente Morgenster al moeten opgeven want nooit zou hij van God kunnen winnen, maar de hoogmoed is zo aantrekkelijk en zo verleidelijk en zo verslavend dat hij niet meer terug kon als een heroïne-junk.

Volmaakt zijt gij van gestalte,
vol van wijsheid, volkomen schoon.
13  In Eden waart gij, Gods hof;
allerhande edelgesteente overdekte u:
rode jaspis, chrysoliet en prasem,
turkoois, chrysopraas en nefriet,
lazuursteen, hematiet en malachiet.
Van goud was het werkstuk, waarin zij waren gevat
en aan u vastgehecht;
toen gij geschapen werdt, waren zij gereed.
14  Gij waart een beschuttende cherub met uitgespreide vleugels;
Ik had u een plaats gegeven:
gij waart op de heilige berg der goden,
wandelend te midden van vlammende stenen.
15  Onberispelijk waart gij in uw wandel,
vanaf de dag dat gij geschapen werdt,
totdat er onrecht in u werd gevonden (Ezechiël 28:12b-15)

Geldzucht is de wortel van alle kwaad en geld staat voor bezit en voor macht: wie bezit heeft de macht....altans in Morgenster's logica.
Later wist hij hiermee Judas Iskariot te verleiden omdat ook hij een zwak had voor geld en voor macht.

God greep in en Hij onteerde Morgenster in het bijzijn van alle engelen en Hij vernederde Hem en Hij nam Hem zijn wijsheid af en ook zijn luister en Hij noemde Hem voortaan tegenstander=satan en aanklager en verwarrer=duivel.

Nu als satan werd voormalige Morgenster's geduld beloond want Eva was zeer geïntrigeerd door de aantrekkelijkheid van de vruchten van de boom der kennis van goed en kwaad en vooral van de gedachte waarom het toch verboden was om daavan te eten en wat sterven eigenlijk was.
Die vruchten konden toch onmogelijk slecht zijn in haar optiek en satan stond al klaar om zijn eerste slachtoffer te maken door zich heel "vertrouwelijk" en heel VROUWELIJK te wenden tot de Eva en ZIJ zeide (met een lief stemmetje*) tot de vrouw: God heeft zeker wel gezegd: Gij zult niet eten van enige boom in de hof? 2  Toen zeide de vrouw tot de slang: Van de vrucht van het geboomte in de hof mogen wij eten, 3  maar van de vrucht van de boom, die in het midden van de hof staat, heeft God gezegd: Gij zult daarvan niet eten noch die aanraken; anders zult gij sterven. 4  De slang echter zeide tot de vrouw: Gij zult geenszins sterven, 5  maar God weet, dat ten dage, dat gij daarvan eet, uw ogen geopend zullen worden, en gij als God zult zijn, kennende goed en kwaad. 6  En de vrouw zag, dat de boom goed was om van te eten, en dat hij een lust was voor de ogen, ja, dat de boom begeerlijk was om daardoor verstandig te worden, en zij nam van zijn vrucht en at, (*mijn toevoeging)
 
Na deze overduidelijke daad van ongehoorzaamheid, waarbij Eva er ook nog eens iets bij verzon, werd Adam ook snel middels de vrouw tot ongehoorzaamheid aan God verleid; want dat ze de verboden vruchten niet zouden hebben mogen aanraken had Adam haar nooit verteld, die het verbod om te eten van de vruchten van de boom der kennis van goed en kwaad op zijn beurt van God had gehoord.
Door die toevoeging over het zogenaamd niet mogen aanraken van de verboden vruchten wist satan dat hij Eva in zijn macht had en dat Adam spoedig daarna ook in zijn macht zou komen...
 
 ...en zij gaf ook haar man, die bij haar was, en hij at. 7  Toen werden hun beider ogen geopend, en zij bemerkten, dat zij naakt waren; zij hechtten vijgebladeren aaneen en maakten zich schorten (Genesis 3:1b-7)
satan werd middels de slang vernederd door God, maar hij was er wel in geslaagd om van de mens de heerschapij over de aarde af te pakken.

Ik geloof dus absoluut niet dat God satan als tegenstander van Hemzelf heeft gemaakt want ik leg uit wat het juridische probleem is wat God middels de schepping van de mens in concept had opgelost en wat later werd gerealiseerd toen Hij als mens op aarde kwam -onder de wet- als de Zoon van God: Jezus Christus.

Twee sleutelteksten zijn van belang:

Prediker 3:18  Ik zeide bij mijzelf: Wat de mensenkinderen betreft, God wil hen schiften en laten zien, dat zij eigenlijk dieren zijn.

Psalm 36:7c: Mens en dier verlost Gij, YaHWeH (HERE).

Engelen zijn voor God juridisch niet meer te verlossen als ze eenmaal tot zonde zijn gevallen omdat ze van aanvang af perfect en onberispelijk door God waren geschapen.

Dieren zijn daarentegen wel te verlossen omdat het redeloze wezens zijn, die je niets kan en mag verwijten.
Toen de mensen tot zonde kwamen vielen ze deels tot op het niveau van de dieren en zo werd het mogelijk dat zij wel te verlossen zouden zijn indien er een geschikte losser zou komen die zich overeenkomstig God's wetten zou laten slachten als een offerlam, een offerDIER.

Dat lam werd Jezus Christus die aldus overeenkomstig Gods heilige wetten de mens middels zijn eigen BLOED los kocht, waardoor satan de aanklager, die nooit had kunnen bedenken dat God werkelijk zo "GEK" op de mens zou kunnen zijn om die weg van vernedering en pijn en bloedvergieten te willen gaan, hetgeen Jezus Christus als God-incognito heeft volbracht, het 'nakijken' kreeg.

Hiermee is het juridische probleem opgelost en kan satan slechts ziedend toezien hoe mensen door het geloof in Jezus Christus uit zijn machtsbereik worden verlost en bevrijd.


Stel dat het waar zou zijn (wat bepaalde misleide mensen beweren) dat God satan als satan had gemaakt: is er dan juridisch nog wel verlossing mogelijk volgens het offerdier (Lam van God) model?

God zou sowieso geen motief hebben gehad om überhaupt de mensen te maken, want in mijn vorige bijdrage maakte ik duidelijk waarom God eigenlijk mensen heeft gemaakt en alles wat ten dienste van de mens was geschapen, en dat is het hele heelal, de aarde en alles wat leeft en bloeit en groeit.

Deze fysieke fase had God dan over kunnen slaan!

Hoe had God dan het juridische probleem kunnen oplossen?

Door zelf in de poel van vuur te springen, maar dat zou gelijk hebben gestaan aan zelfmoord want satan zou dan gelijk de macht in de hemel hebben overgenomen.

Kortom: het hele idee dat satan door God als satan zou zijn geschapen is zo onlogisch als maar kan, en zou God tevens medeplichtig maken aan alle misdaden van satan, en zie daartoe deze studie: Op welke leeuw lijk ik?


Voor mijn bekering geloofde ik dat God en de duivel onder één hoedje speelden...als ze al bestonden, want ik was compleet van God los, en na mijn bekering zou ik dan opnieuw moeten gaan geloven dat ik het eigenlijk bij het rechte eind had voorafgaande aan mijn bekering toen ik bijna krankzinnig werd van de onopgeloste levensvragen?

Als God de duivel als de satan zou hebben geschapen dan zou men het recht hebben om iedereen uit te roeien, als men dat zou kunnen of willen, want uiteindelijk maakt het dan geen klap uit aan welke kant men staat.

Ik zou dan iedereen aanraden om vandaag nog zelfmoord te plegen want er staat toch geen sanctie op en dat zou dan de snelste weg zijn naar "de hemel".
Doorleven kan natuurlijk ook en dan 'gewoon' wachten op de 'natuurlijke dood', echter met het risico dat men dement raakt of wilsonbekwaam wordt waardoor de lijdensweg erg lang zou kunnen worden.

Nee.....dan geloof ik toch liever in God's ware plan en dat er geen gemeenschap ooit mogelijk is tussen licht en duisternis, goed en kwaad, God en satan, Jezus en de duivel.


Zie ook: 

Waar wil Jezus ons van redden?


 

Tuesday, July 19, 2011

Een ziekelijk jaloerse morgenster 2


Naar aanleiding van wat ik op een niet meer bestaande site schreef maakte ik dit vervolg op 'Een ziekelijk jaloerse morgenster'


Alles wat God schiep was GOED en zelfs ZEER GOED en er was geen zonde in den beginne en zelfs satan was nog geen tegenstander van God.
Dat kwam juist door de schepping van de mens, die God de kroon op zijn schepping maakte en dat maakte die engel die we nu kennen als duivel en satan, JALOERS.


Toen God een tweede mens maakte die Hij schiep om de man tot hulp te zijn in zijn opdracht om de aarde te bevolken (dat gaat slecht als man alleen), was dat het moment waarop satan besloot om VIA haar, Adam ten val te brengen en om zodoende legaal de WERELDMACHT van hem over te nemen.
God schiep alles wat wij kunnen waarnemen met onze (door God gegeven) zintuigen in ZES DAGEN en dat kan heel simpel uit Genesis worden opgemaakt.
Mensen die daar iets anders van maken zijn ernstig misleid door o.a. de 'evolutieLEUGEN' en andere onbijbelse filosofieën.


Beste W., jij en ik geloven in de opname van de gemeente van Jezus Christus, maar critici zeggen dat de opname helemaal niet in de schrift staat en "DUS onbijbels" is.
Ik beweer dat 'Morgenster' jaloers werd op de mens en zo tot de zonde van HOOGMOED kwam, en dat kan je evenmin direct uit de Bijbel opmaken, want er staat nergens dat satan jaloers werd op de mens.
Wat is hoogmoed?

Toen 'Morgenster' zag dat Adam heel speciaal door God werd gemaakt van stof uit de aardbodem en dat God heel persoonlijk bij Adam de levensadem inblies via diens neus, was er nog niets aan de hand, want deze intelligente engel vond dat -evenals de andere intelligente engelen- alleen maar interessant en bijzonder, zoals ze alles interessant en bijzonder vonden wat God had geschapen in 'biosfeer aarde' en daarbuiten in de kosmos.

De morgensterren wisten echter dat alleen deze aarde leven bevatte en dat God nergens anders in het enorme heelal tot zijn bijzondere scheppingsdaden was gekomen en dat de aarde zelfs geschapen was als het centrum van zijn aandacht en dat alle andere hemellichamen TEN DIENSTE van de aarde waren geschapen, want God schiep eerst de aarde en daarna pas de rest, zoals we dat uit Genesis kunnen opmaken.
'Morgenster' observeerde de mens en hij analyseerde zijn vermogens en hij kwam al snel tot de conclusie dat dit wezen intelligent was, maar andere eigenschappen en vermogens had dan hij of zijn collega-engelen.

Staat dat in de Bijbel?

Nee, maar 'Morgenster' (de latere satan) is gewoon een persoonlijkheid die in veel opzichten hetzelfde redeneert als ons mensen, ook al heeft hij een ander lichaam dan ons.
Ik verplaats me dus in zijn positie en kom dan tot dezelfde conclusie, want 'Morgenster' was op dat punt nog steeds geen gevallen engel.

Engelen kunnen heel klinisch en wetenschappelijk denken en juist omdat ze geen lichaam hebben zoals wij mensen dat hebben, dat voedsel en vocht en regeneratie (slaap) enzovoort nodig heeft.

Let nu op het volgende, want dit lijkt heel ONLOGISCH wat God deed (vet van mij):

Genesis 2:18 En de HERE God zeide: Het is niet goed, dat de mens alleen zij. Ik zal hem een hulp maken, die bij hem past. 19 En de HERE God formeerde uit de aardbodem al het gedierte des velds en al het gevogelte des hemels. Ook bracht Hij het tot de mens, om te zien hoe deze het noemen zou; en zoals de mens elk levend wezen noemen zou, zo zou het heten. 20 En de mens gaf namen aan al het vee, aan het gevogelte des hemels en aan al het gedierte des velds, maar voor zichzelf vond hij geen hulp, die bij hem paste. 21 Toen deed de HERE God een diepe slaap op de mens vallen; en terwijl deze sliep, nam Hij een van zijn ribben en sloot haar plaats toe met vlees. 22 En de HERE God bouwde de rib, die Hij uit de mens genomen had, tot een vrouw, en Hij bracht haar tot de mens. 23 Toen zeide de mens: Dit is nu eindelijk been van mijn gebeente en vlees van mijn vlees; deze zal „mannin” heten, omdat zij uit de man genomen is. 24 Daarom zal een man zijn vader en zijn moeder verlaten en zijn vrouw aanhangen, en zij zullen tot één vlees zijn. 25 En zij beiden waren naakt, de mens en zijn vrouw, maar zij schaamden zich voor elkander niet.


Het lijkt erop dat God het gedierte des velds en al het gevogelte des hemels tot een hulp had gemaakt, die bij Adam paste, terwijl God natuurlijk wist dat Adam uiteindelijk zou gaan concluderen dat dit niet de hulp was waar hij naar verlangde, want nadat Eva ten tonele was verschenen die uit zijn rib was geschapen, nadat God Adam in een diepe slaap had gebracht, was hij verrukt over haar en gaf dat te kennen door te zeggen; "Dit is nu eindelijk been van mijn gebeente en vlees van mijn vlees; deze zal „mannin” heten, omdat zij uit de man genomen is".

Adam had vastgesteld dat in de meeste gevallen God de dieren in paren had geschapen van een mannelijk- en een vrouwelijk wezen, zoals een hengst en een merrie, maar dat hij als man geen juiste partner had.
Toch lezen we dit (vet en cursief van mij):

En de HERE God zeide: Het is niet goed, dat de mens alleen zij. Ik zal hem een hulp maken, die bij hem past. 19 En de HERE God formeerde uit de aardbodem al het gedierte des velds en al het gevogelte des hemels. Ook bracht Hij het tot de mens, om te zien hoe deze het noemen zou; en zoals de mens elk levend wezen noemen zou, zo zou het heten.

Was God nu gek geworden of speelde Hij een spelletje met Adam door hem DIEREN als 'hulp' te geven opdat hij niet meer alleen zou zijn?

Nee, God is niet gek en Hij speelt geen spelletjes, maar Hij stelde toen Adam al op de proef om te zien of hij genoeg zou hebben aan Hem en aan datgene wat Hij had geschapen en merk op dat God voor het eerst zei dat iets niet goed was.

Niet Adam stelde dat vast, maar God zei dat zelf over het alleen zijn van Adam.

Probeer je nu te verplaatsen in die klinisch denkende 'Morgenster' die dat samen met de andere engelen gadesloeg.

Engelen kunnen super-logisch nadenken en dit was allesbehalve logisch wat God deed, omdat ze er niets van snapten WAAROM God dat deed.

De goede engelen hadden daar echter geen moeite mee, omdat ze wisten dat ze TEN DIENSTE van God waren geschapen, maar 'Morgenster' begon op dit punt te twijfelen aan Gods bedoelingen, want nadat God Eva had geschapen snapte hij ook wel dat Adam naar een vrouw verlangde en NIET naar die 'dierentuin van God'.

Waarom schiep God niet meteen een vrouw toen Hij Adam schiep, en waarom schiep Hij hun niet tegelijkertijd, zoals Hij dat ooit wel met de schepping van de engelen had gedaan?

Uit het verhaal is op te maken dat God geduldig wachtte totdat Adam ZELF zou gaan aangeven dat hij iets belangrijks miste, ook al wist Adam nog helemaal niet wat een vrouw was, maar hij kon dat uiteraard wel enigszins opmaken uit het verschil tussen mannelijke- en vrouwelijke dieren.

'Morgenster' zag dat Eva een kop kleiner was dan Adam en dat ze op veel punten anders geschapen was dan hem en zijn conclusie was dat dit wezen duidelijk zichtbaar onderdeed aan Adam in fysieke zin, maar de reden daartoe ontging hem: de vrouw is een ander soort 'man' die in eerste instantie te maken krijgt met nieuw, kwetsbaar leven dat uit haar voortkomt en daartoe is ze zachter en ronder geschapen dan de man met veel minder lichaamsbeharing en met een hogere stem en met een gezicht dat t.o.v. de man een 'baby face' is, dat vertrouwenwekkend overkomt bij een baby als die de moeder in het gezicht kijkt en haar stem hoort en haar ronde borsten zijn helemaal een plek van troost en voeding als de baby geboren is.

Wel hoorde 'Morgenster' het volgende door God tegen Adam EN Eva zeggen:

Genesis 1:27 En God schiep de mens naar zijn beeld; naar Gods beeld schiep Hij hem; man en vrouw schiep Hij hen. 28 En God zegende hen en God zeide tot hen: Weest vruchtbaar en wordt talrijk; vervult de aarde en onderwerpt haar, heerst over de vissen der zee en over het gevogelte des hemels en over al het gedierte, dat op de aarde kruipt.

De latere satan wist dus dat Adam en Eva tezamen de heersers waren over de aarde in opdracht van God en dat ze dat via een talrijk nageslacht tot stand zouden gaan brengen.

Op dit punt was 'Morgenster' niet slechts meer aan het twijfelen aan Gods bedoelingen, maar was hij zelfs kritisch t.o.v. Gods beleid, want hoe kon God het beheer over deze prachtige aarde overlaten aan die twee "bloterikken" die in zijn ogen van mindere kwaliteit waren dan hij en die hij ook nog eens zou moeten dienen?


Hoe kom ik aan zulke psychologische beschouwingen over het karakter van satan? 

Kijk o.a. maar naar het karakter van de meest intelligente 'volgeling' van de Heer Jezus, Judas Iskariot, die openlijk kritiek had op de Heer Jezus toen Hij door de zondares werd gezalfd met dure parfum, voorafgaande aan zijn dood aan het kruis, want die aangename reukstof had volgens hem beter voor veel geld kunnen worden verkocht opdat het geld zogenaamd aan de armen kon worden gegeven, maar Judas zei dat als penningmeester van 'de club van Jezus' en omdat hij heimelijk uit de kas stal, wat de Heer Jezus als enige wist.

Uiteindelijk was Judas zo duivels geworden dat satan zelfs in hem kwam opdat Judas de Heer Jezus kon verraden.

Vele andere personen in de Bijbel die duivels waren geven een indicatie van het karakter van satan, want dat ze zo duivels KONDEN ZIJN, kwam omdat ze qua karakter op satan leken, en ook in de wereldgeschiedenis en tot op heden zijn er mensen die qua karakter op de duivel lijken.

satan is een MISDADIGER en ik maak heel gewoon een MISDADIGER-PROFIEL van zijn persoonlijkheid, zoals justitie dat ook doet t.a.v. menselijke misdadigers, en dat doet men om te kunnen bepalen wat het MOTIEF was van de misdadiger.
Het motief (de beweegreden) van satan (ex-Morgenster) om te komen tot zijn opstand tegen God lag gelegen in het feit dat hij zich begon te VERGELIJKEN met Adam en Eva en dat hij vaststelde dat deze wezens in zijn ogen INFERIEUR waren aan hem, terwijl het in Gods ogen juist ANDERSOM is, want Adam en Eva waren de kroon op Gods schepping.
Dit bracht 'Morgenster' tot zijn hoogmoedige overwegingen die uitdrukten dat hij het zogenaamd beter wist dan God, omdat hij feitelijk niet besefte WAAROM God het zo had 'gespeeld', want God wilde in feite aantonen dat hij de personificatie zou gaan worden van alles wat IJDEL is en dat dat met het UITERLIJK te maken heeft, terwijl God nu juist ten diepste van iemands INNERLIJK houdt en van iemands hartsgesteldheid houdt....of niet.

Morgenster was trots op zijn schoonheid alsof hij zichzelf uitgevonden had en deze KWALIJKE denktrant bracht hij over op andere engelen die dat met hem eens waren en zo kwam hij tot een opstand in de hemel, die echter bleef steken bij een derde van alle engelen.


Openbaring 12:4

En zijn staart sleepte een derde van de sterren des hemels mede en wierp die op de aarde. En de draak stond voor de vrouw, die baren zou, om, zodra zij haar kind gebaard had, dit te verslinden.

Die 'sterren' zijn geen hemellichamen, want als dat wel zo zou zijn zou de aarde verpletterd worden, want sterren zijn net als onze zon en velen zijn groter dan onze zon, maar hier gaat het heel cryptisch over gevallen engelen.

Toen God zag dat 'Morgenster' tegen Hem in ging, bestempelde Hij hem als 'persona non grata' en noemde Hij hem vanaf dat moment 'satan', hetgeen tegenstander betekent, en deze engel zou zich NOOIT meer kunnen bekeren en ook de andere gevallen engelen niet, want engelen kennen geen BEROUW, dat te maken heeft met verdriet over de eigen misdaden en dus hebben engelen GEEN SPIJT en zijn ze volledig verantwoordelijk voor hun daden.

Mensen kunnen wel berouw en spijt krijgen en verdrietig zijn over hun eigen misdaden en dat gebeurt meestal als ze het in hun lichaam voelen wat ze hebben misdaan, en daarom is de DOODSTRAF niet wreed, want daardoor kunnen misdadige mensen tot INKEER komen.

Alle mensen hebben van God sinds de zondeval van Adam en Eva van God de DOODSTRAF gekregen en elke baby die wordt geboren is een kant en klare veroordeelde tot de doodstraf van God omdat we allemaal STERVELINGEN zijn gemaakt door God.

Dat was origineel niet zo, maar God nam Adam en Eva en hun nageslacht (wij allemaal) hun potentiële ONsterfelijkheid weg door hun de toegang tot de boom des levens te ontzeggen, en die boom des levens is HEM ZELF en dat is Jezus Christus!

Via de Heer Jezus Christus kan een mens weer onsterfelijk worden, want net als Hij kan men dan wel moeten sterven, maar men zal dan TEN LEVEN opstaan na de dood.
Het is volkomen ONLOGISCH dat er voorafgaande aan de schepping al een zondeval had plaatsgevonden, want toen was er nog geen motief voor 'Morgenster en co.' om dat te doen, want ze waren gelukkig in hun rol van engelen en wezens die gelukkig zijn hebben geen motief om misdadig te zijn.

Dat zie je ook bij mensen: nooit zie je GELUKKIGE mensen tot misdaden komen, maar ongelukkige mensen doen dat wel en alle misdadigers hebben een bepaalde achtergrond waardoor ze tot hun misdaden kwamen en komen.

Er was GEEN SPRAKE van 'herstel' in Genesis 1, want dat is gebaseerd op een foutieve interpretatie van deze tekst (vet van mij):

Genesis 1:1 In den beginne schiep God de hemel en de aarde. De aarde nu was woest en ledig, en duisternis lag op de vloed, en de Geest Gods zweefde over de wateren.


Deze tekst wordt ook wel zo vertaald:  

In den beginne schiep God de hemel en de aarde. De aarde nu werd woest en ledig, en duisternis lag op de vloed, en de Geest Gods zweefde over de wateren.

Maar de aarde WERD niet woest en ledig, maar de aarde had nu eenmaal een begin nodig en dat was wat God 'woest en ledig' noemt, zoals een kunstschilder met een 'woest en ledig' doek aanvangt en een beeldhouwer met een 'woest en ledig' stuk steen of houtblok begint.

Lees de Bijbel als een kind, want ik hoorde dit verhaal voor het eerst als kleuter op de kleuterschool en ik had daar geen enkele moeite mee om dat te kunnen begrijpen.


Maar ik vul nog wat aan: God schiep via Eva een wezen dat in dienst stond van Adam, want via haar kon Adam de aarde vervullen met nieuwe mensen en talrijk worden, zoals God dat had opgedragen.
Op zijn beurt zou hij Eva ten dienste zijn en zo is dat in evenwicht, want God wil dat man en vrouw van elkaar houden en elkaar helpen en dat kinderen tot aan hun volwassenheid aan hun ouders gehoorzaam zijn, zoals de Heer Jezus dat ook aan zijn aardse ouders Jozef en Maria was, en ook wil God dat kinderen hun ouders blijven respecteren, lang nadat ze volwassen zijn geworden.

satan schopt alles door elkaar en maakt vrouwen opstandig t.o.v. mannen en mannen haatdragend t.o.v. vrouwen en kinderen opstandig tegen ouders en tegen elkaar en iedereen, en zo creëert hij mensen die OP HEM lijken.

satan is een egoïst en een narcist en zijn eigenliefde en arrogantie probeert hij op mensen over te brengen en in veel gevallen helaas met groot 'succes'.
Dit leidt tot liefdeloosheid en op veel discussiefora is die liefdeloosheid helaas goed merkbaar en helpen mensen elkaar niet om tot inzicht te komen, maar veeleer bestrijden mensen elkaar en probeert men elkaar de loef af te steken in kennis en 'wijsheid'.


Beste W., Petrus bedoelde wel degelijk de (zond)vloed (2 Petrus 3 vers 5 staat er:"Want willens is dit hun onbekend dat door het Woord Gods de hemelen van overlang geweest zijn en de aarde uit het water en in het water bestaande , door welke de wereld die toen was met het water van de vloed bedekte zijnde vergaan is.) en die toenmalige wereld is wel degelijk vergaan, want bijna alles uit die pre-diluviaanse (voor-zondvloedse) wereld is door God vernietigd, behalve de oudste en grootse piramides en de zogenaamde sfinx, die eigenlijk een leeuw voorstelt en waar men later na de zondvloed een mensenhoofd op heeft gezet.

Die piramides waren zo sterk gebouwd dat ze de vloed hebben doorstaan.

Veel mensen realiseren zich niet dat onze aardolie deels bestaat uit de organische overblijfselen van niet alleen ontzettend veel dieren en planten die stierven ten gevolge van de zondvloed, maar dat die aardolie ook bestaat uit de organische resten van miljarden MENSEN.
Onze auto's rijden dus deels op de resten van omgekomen mensen!

Je zegt dat je het vroeger net zo zag zoals ik en vele anderen en dan vraag ik  me af waarom je nu denkt het BETER te weten dan toen en wat daar de argumenten voor zijn?
Adam was nog niet perfect, maar indien hij had ingegrepen en zijn vrouw had gezegd dat ze niet moest luisteren naar de slang en indien Eva hem daarin had gehoorzaamd, dan zou God hun zeker hebben beloond door te zeggen dat ze nu toegang hadden tot de boom des levens en dan zou God de boom der kennis van goed en kwaad buiten hun bereik hebben gesteld en dan zou hij alleen de slang hebben bestraft.
Maar zo is het niet gegaan en ze aten wel van de vrucht van de boom der kennis van goed en kwaad en zo werden zij en wij allemaal deelgenoot van Gods strijd met het kwaad dat toen en daar BEGON.

In die strijd moet worden gekozen, en wie Gods kant kiest is wijs, en wie satan's kant kiest is zeer onwijs
Nu een klein fictief toneelstukje dat zich afspeelt na de zondeval van satan:

satan: "Hé God, wat zijt ge een gemeen persoon, want ik was uw liefste en mooiste engel en cherub en mooier en talentvoller dan Michaël en Gabriël en alle andere engelen, maar ge deed dat expres om een zondebok te kunnen hebben, want anders zoudt ge uzelf de schuld hebben moeten geven van uw eigen rottigheid!
Gij zijt een grote rotzak en ik haat u, smerige rotgod!"

God: "Matig uw toon satan, want ge weet dat ik u elk moment in de poel van vuur kan werpen die ik voor u en uw engelen bereid heb.
Ik schiep u met de beste bedoelingen, wetende dat de kans bestond dat gij zich tegen mij zou kunnen keren, maar ge kunt mij niet voor de voeten werpen dat ik u als zodanig geschapen heb en dat ge dus kansloos was en dat gij slechts voor het verkeerde zou hebben kunnen kiezen.
Ik schiep u met grote talenten en met een hoge intelligentie en wijsheid, maar sinds ge zich tegen mij hebt gekeerd nam ik u uw wijsheid af en uit uw aanklacht blijkt wel hoe onwijs u bent en dat ge niet weten wilt dat ge zelf verkeerd hebt gekozen met de vrije wil die ik u gegeven had.
Ik ben het licht en in mij is in het geheel geen duisternis en ik ben de waarheid en liegen kan ik niet.
Gij zijt de vader der leugen en waarheid is in u niet en gij zijt de mensenmoorder van den beginnne en uw doel is om alle mensen in uw val mee te sleuren, maar dat zal ik zo goed mogelijk voorkomen, zonder geweld te doen aan de keuzevrijheid die ik ieder mens gegeven heb"

satan: "dat zullen we dan nog wel eens zien, want ik ben slimmer dan u en ik zal u verslaan en gij kunt me elk moment in de vuurpoel werpen, maar dan hebt ge een gemakkelijke overwinning behaald en niet hebben kunnen toetsen of uw 'lievelingetjes' wel echt van u houden, dus laat me mijn gang gaan want anders krijgt ge alleen maar domme ja-knikkers in uw hemel, net zoals die engelen die mij niet wilden volgen in mijn terechte opstand tegen u, want ge zijt een heerser en een despoot en dat zal ik aantonen ook!"

God: "Doe wat u niet laten kan satan, maar doodt geen mens door eigen hand want ge weet dat zodra ge dat doet het met u gedaan is en dat ik u dan direct in de vuurpoel zal werpen."

satan: "Maakt u geen zorgen God, want zo dom ben ik niet, want ik zet mensen tegen elkaar op en ik laat hun elkaar wel uitmoorden en let maar eens op wat ik met het nageslacht van Adam en Eva ga doen....ha!"

God: "Ik geef u de vrijheid om dit te mogen doen zolang IK dat toesta, maar als uw tijd is gekomen dan zal NIETS u meer kunnen redden en ik zal u tonen hoe verdorven u bent als ik mij ooit eens persoonlijk hiermee zal gaan bemoeien, maar om u niet wijzer te maken zal ik volstaan met deze zin: Ik zal vijandschap zetten tussen u en de vrouw, en tussen uw zaad en haar zaad; dit zal u de kop vermorzelen en gij zult het de hiel vermorzelen.
Denk hier maar over na en wat dit te betekenen heeft, want ge denkt slim te zijn, maar aan wijsheid ontbreekt het u in het geheel omdat ik u niet langer voed met mijn wijsheid, want alle wijsheid komt van mij"

satan: "Ik kan prima zonder uw zogenaamde wijsheid en dat zal ik aantonen ook.
Ik zal u nederlaag op nederlaag geven en de mensenkinderen heb ik volledig in mijn macht en ze doen wat ik wil en niet wat gij wilt"

God: "Maar ik heb het laatste woord en ga nu van mijn aangezicht weg satan, want u zult nog wel gaan merken wie er aan het langste eind trekt en wie overwinnaar zal zijn, en dat zijt NIET gij doch IK!"


Waar gaat het om?

Dat men zeker weet dat men GERED is!

Gered van wat en door WIE of WAARDOOR en waarvoor?

Jehovah's getuigen geloven niet in de ONEINDIGE ervaring van het geworpen zijn in de poel van vuur.
Overigens hebben niet alleen JG-en daar moeite mee, maar ook anderen.

Maar wat zijn de feiten?

De uiteindelijke bestemming van alle mensen is om te zijn ALS de engelen.

God had ons direct als engelen kunnen scheppen, maar zulke wezens had Hij al geschapen met als resultaat dat Hij een derde deel kon afschrijven omdat dat deel van de engelen de voormalige hoofdengel 'Morgenster' was gevolgd in zijn opstand tegen God.

Engelen zijn zo precies en zo perfect geschapen dat één fout fataal voor hun is, omdat God hele hoge eisen aan hun stelt en mag stellen als hun schepper.

God schiep Adam ook heel precies en perfect in zijn menselijke hoedanigheid, maar mensen zijn t.o.v. engelen beperkter en dus was hij t.o.v. engelen minder perfect of geavanceerd geschapen.
Dit nam niet weg dat God ook Adam zeer verantwoordelijk achtte voor alles wat hij deed en dacht omdat Adam van meet af aan met een hoge intelligentie was geschapen, want hij kon ALLE dieren een naam geven en die namen vervolgens ONTHOUDEN en reproduceren.

Het gebod dat God had gegeven was KINDERLIJK eenvoudig en niet moeilijk om te gehoorzamen: gewoon NIET ETEN van de verboden vrucht!

Nadat Adam dit toch had gedaan, omdat hij niet achter wilde blijven bij zijn 'ondernemende' vrouw Eva, had hij bewust dat kinderlijk eenvoudige gebod overtreden en had God vervolgens het recht om hem en Eva de toegang tot de boom des levens te ontzeggen en om hun te slaan met STERFELIJKHEID.

Ik heb al eerder gesteld dat deze DOODSTRAF niet wreed was van God, want ook al vielen beide mensen niet meteen dood neer, en werd die straf pas veel later effectief toen Adam en Eva van hoge ouderdom stierven, deze straf was tevens een tuchtiging opdat Adam en Eva BEROUW zouden gaan krijgen over hun VRESELIJKE daad, want vreselijk was het zeker WEL!

Het was een daad van openlijke REBELLIE tegen God en God kon niet anders dan SCHEIDING tussen Hem en Adam en Eva in te stellen, want ten diepste is 'dood' scheiding met God.

Deze scheiding met God is Gods TOORN die op ieder mens rust, die zich niet verzoend heeft met God via de Heer Jezus Christus, en het zou nooit een GESCHAPEN wezen kunnen zijn die deze scheiding zou kunnen opheffen, maar GOD ALLEEN!
Daartoe MOEST God wel MENS worden en dat noemde Hij de 'mensenzoon' of de "Zoon des mensen" of "de Zoon van God".

In de NAAM van die mensenzoon zit het WEZEN verstopt van God die naar verloren mensen omziet: IK BEN REDDING of IK BEN REDDER en dat is de naam van JEZUS.

JEZUS REDT is eigenlijk tweemaal zeggen dat God redder is, want de naam van Jezus zelf betekent al dat IK BEN (God) redder is.



Wie de naam van JEZUS aanroept zal worden gered, want men roept dan "IK BEN REDDING" aan die God WIL zijn t.o.v. ALLE verloren mensen.

Niet jehovah of een andere naam redt, doch slechts de naam van JEZUS en in een andere taal roepen mensen diezelfde naam aan in een andere uitspraak zoals Jesus, of Jésus, of Jesjoewa (fonetisch) als men een Hebreeuwstalige is, want dat is de originele uitspraak van de naam boven alle namen.

Het gaat dus om de BETEKENIS van die naam en niet zozeer om de vorm of de uitspraak van die naam.


Aangezien mensen dus geschapen zijn om te zijn als de engelen en de mensen dus een oneindigheidsbestemming hebben KAN God NIET ANDERS dan om diegenen die weigeren zich tot Hem te bekeren via Jezus Christus in een vreselijk oord te werpen waar ze VER van zijn aangezicht zullen zijn om hun daad te bezuren dat ze zich TEGEN Hem hadden gekeerd en dat oord is de poel van vuur, wat je ook wel 'het oord van Gods achtergelaten TOORN' kan noemen, want na het Laatste Oordeel zal God zijn toorn daar achterlaten, want dan wil God alleen nog maar BLIJ zijn en dat voor ALTIJD.

Er zijn er die mij agressief vinden overkomen.

Ik lijk op mijn VADER en die kan nog steeds vreselijk BOOS worden op het verkeerde en op de zonde, en mijn verlangen is dat men zich bekeren zal van (bijv.) deelgenoot te zijn van een organisatie (ik bedoel het wachttorengenootschap=jehovah's getuigen) die verkeerde leringen uitdraagt zoals dat de Heer Jezus een geschapen wezen zou zijn, en dat er geen oneindige straf bestaat die de poel van vuur is, maar dat een mens 'slechts' zal opbranden en daarna niet meer zal bestaan.

Elke geharde misdadiger zal dat GEEN afschrikwekkende straf vinden en zeker zelfmoordenaars niet, want dan nemen ze gewoon het risico dat ze op die wijze zullen opbranden omdat ze toch al niet meer wilden bestaan om zo elke verantwoordelijk te kunnen ontlopen.

Maar God staat dat niet toe en Hij houdt elk mens verantwoordelijk voor zijn of haar daden en alleen via Jezus Christus is genade mogelijk=ONVERDIENDE vrijspraak en ontslag van rechtsvervolging.
De zaak van God tegen de mens is een RECHTSZAAK en ook daarom was er niet een herschepping van deze aarde omdat er dan wel verdachten dienen te zijn tegen wie die rechtszaak is aangespannen.

'Ja, dat waren satan en zijn demonen', zegt men dan, maar ik heb duidelijk gemaakt dat 'Morgenster', 'Zoon van de dageraad, Lichtbrenger' alias 'Lucifer', pas in de tuin van Eden tot zijn MISDAAD kwam, nadat God Adam en Eva had geschapen, en dat hij al latent die misdadiger was toen God nog slechts Adam had geschapen, en toesloeg nadat God Eva had geschapen, want via deze tweede mens kon hij die eerste mens te grazen nemen, nadat hij haar eerst 'succesvol had misleid' omdat hij zag dat ze een ongezonde belangstelling ontwikkeld had voor de vruchten van de boom der kennis van goed en kwaad.


 

Friday, August 12, 2011

Een ziekelijk jaloerse morgenster 3





Berichtdoor Hanss » 12 aug 2011 07:49
Devious schreef:
Hanss schreef: satan is een meesterhersenspoeler.

antichristelijke mensen zijn door satan gehersenspoeld.



Lang geleden waren er aanbidders van een zeer boosaardige God. Deze God beval zijn onderdanen om niet alleen alle gezonde mannen van vijandige volkeren om te brengen, maar ook de oude grijsaards, de kreupelen en zélfs de kleintjes; peuters en pasgeboren babietjes. Deze God was zó in en in slecht en verdorven dat hij zelfs 'leugengeesten' in dienst had om de koningen van vijandige volkeren te misleiden, althans dat geloofden zijn aanbidders als we de overleveringen mogen geloven.
Typerend was dat dit Wezen voortdurend behoefte had aan aandacht. In zijn woonplaats leefden niet alleen leugengeesten, maar ook een heel pantheon van vreemde wezens die tot in de oneindigheid niets anders deden dan hun Meester vereren en bejubelen. Van zijn menselijke volgelingen verlangde hij hetzelfde. Zodra de mensen andere goden gingen vereren dan werd deze god 'duivels' (leuke woordspeling), en goden waren er 'in menigten'. Dat was ook zijn grootste probleem. Hij had te maken met goden die - tja, hoe moeten we het zeggen - die 'cooler' waren dan hem, en die ook daadwerkelijk iets deden voor de mensen (althans, dat geloofden mensen in die tijd - wij weten wel beter). Er waren goden die voor regen zorgden, goden die het minder hard lieten stormen als je aardig voor ze was, en eveneens waren er goden die de gewassen (en de vrouwen) vruchtbaar maakten. Het was een voordurende zorg voor deze god, of beter gezegd, voor de priesterkaste die door hem macht en invloed verwierf. Daarom werden deze goden tot demonen gemaakt, of ze werden bespot en gekleineerd.
Toch bleek dit niet afdoende. Zodra de welvaart toenam kwamen er mensen op die nieuwe goden verzonnen; goden die minder geïnteresseerd waren in oorlog voeren en plunderen dan de oude goden. Of men ging de oude goden nieuwe eigenschappen toedichten die beter pasten bij de nieuwe tijd. Er waren zélfs zo nu en dan filosofen die beweerden dat de goden niet geïnteresseerd waren in de mensen en in verering; dat die goden louter geïnteresseerd waren in het ondergaan van gelukzalige genietingen in hun hemelse lustoorden, en dat de mensen beter het voorbeeld van deze goden konden volgen in plaats van deze te aanbidden.
Er waren zélfs wijzen en geleerden die al nadenkend en beschouwend tot de gedachte kwamen dat men helemaal niet zeker kon weten of goden bestonden; dat er misschien niet eens goden waren. Want welbeschouwd is het onmogelijk om het bestaan van dergelijke wezens vast te stellen, en ze baseerden zich op het verstand, op de rede.
Dit alles was de priesterskaste een doorn in het oog. In hun duistere spelonken kwamen ze samen om een manier te vinden om de opkomst van deze nieuwe filosofieën te stuiten, en sluw en listig als ze waren kwamen ze op een geniaal maar kwaadaardig plan. Ze bedachten mythen over een wezen - een vijand van hun god. Dit wezen wilde mensen kennis bij brengen; kennis van goed en kwaad. Kennis van goed en kwaad was wat de priesters zorgen baarde. Als mensen kennis van goed en kwaad bezaten dan zouden ze zélf gaan nadenken in plaats van te doen wat de priesters op hadden geschreven in hun wetboeken, en dan zouden de priesters overbodig worden. Daarom bedachten ze dit wezen - een boosaardige draak, een slang, een duivel -dat in hun mythen de belichaming vormde voor al het kwaad. Daarmee wisten ze de opmars van de nieuwe denkwijzen tot stoppen te brengen, want sindsdien was het zo dat telkens wanneer de gelovigen in hun harten de stem van de rede hoorden die hun zou kunnen doen twijfelen, ze meenden dat het de Duivel was.....


.. bijna niemand heeft het door, zelfs veel doorgewinterde sceptici niet; zó briljant is deze geniale maar boosaardige mindfuck...


Leuk verhaaltje!

Nu ik:

Er was eens een engel die wonderschoon was en die in de gunst van zijn maker stond en die vele talenten had gekregen zoals de gave van muziek, en hij had ook een bijzonder hoge intelligentie en een grote wijsheid van zijn maker meegekregen.
Zijn directe collega's Michaël en Gabriël hadden ontzag voor hem, zoals alle overige engelen, en de schepper had hem diverse namen gegeven zoals Morgenster, Zoon van de dageraad en Lichtbrenger.

Deze engel ging voor in het hemelse orkest om God te loven en te prijzen met wonderschone muziek en die klanken werden nog eens versterkt door een visuele 'show' die sindsdien nooit meer vertoond is.

God vond dat allemaal prachtig en Hij was zeer tevreden met zijn onderdanen, die Hij overigens met een vrije keuzemogelijkheid had geschapen en dat zou Hij eens gaan uittesten.

God wilde namelijk weten of die mooie engel en die andere engelen Hem trouw wilden blijven als Hij een wezen zou gaan maken waar Hij nog meer vreugde aan zou gaan beleven.

Die engelen had Hij gemaakt om niet alleen Hem te dienen maar ook om in dienst te staan van dat toekomstige wezen en diens nageslacht.

Engelen had God één voor één gemaakt en ze waren allemaal verschillend en herkenbaar en met een eigen unieke naam, maar een paar engelen had Hij extra bijzonder gemaakt en dat waren Morgenster, Michaël en Gabriël, waarbij Hij Morgenster tot de mooiste engel van allemaal had gemaakt, en had begiftigd met de meeste gaven en wijsheid en intelligentie.

Op een bepaald moment riep God zijn engelen bij elkaar en kondigde Hij aan dat Hij heel bijzondere dingen ging maken en wat toen volgde staat beschreven in het Bijbelboek Genesis, hoofdstuk één en twee.

Morgenster volgde alles op de voet, zoals ook de overige engelen die ook morgensterren worden genoemd, maar die niet specifiek de naam Morgenster droegen, zoals alleen Morgenster die naam had gekregen.

Bij alles wat God schiep in een andere stoffelijke dimensie dan die van God en de engelen, juichten de morgensterren van vreugde en bewondering en ontzag en dus ook Morgenster.

Maar dat juichen van Morgenster verstomde toen hij begreep dat dat wezen dat God had gemaakt en dat Hij in een prachtige tuin van Eden had geplaatst, de nieuwe lieveling van God was en dat hij dat wezen zou moeten gaan dienen.
Bovendien begreep hij dat God dat nieuwe wezen de wereldmacht had gegeven over die prachtige aarde, met alles wat God erop had geschapen, en toen begon hij te twijfelen aan Gods goedheid en wijsheid.

Morgenster vergeleek zichzelf met dat nieuwe wezen dat God 'mens' en 'man' had benoemd en die Hij Adam als naam had meegegeven en hij concludeerde dat deze mens een 'slap aftreksel' was van zichzelf als wonderschone engel en hij stelde vast dat die mens niet eens vleugels had en niet eens kon vliegen!

Bovendien vergeleek Morgenster die Adam met diverse dieren die God had gemaakt en hij ontdekte dat die mens niet zoveel verschillend ten opzichte van die dieren was gemaakt.

Wel was die mens in staat om met zijn schepper te communiceren en dat hij wel degelijk zeer intelligent was en hij zag dat God graag samen met die mens op aarde verkeerde in die wondermooie tuin die het Paradijs werd genoemd.

Morgenster maakte zijn twijfels bekend aan zijn collega-engelen en een derde deel was geneigd om het van zijn kant te zien, zonder echter een keuze voor of tegen God te maken, en dat had Morgenster wijselijk ook nog niet gedaan omdat hij toen nog wel een gezonde vrees voor God had, hetgeen een diep ontzag voor Gods almacht inhoudt.

Goed en kwaad bestond nog niet en er was nog geen hel als eindeloos strafoord gemaakt, maar God plaatste wel naast de boom des levens een boom der kennis van goed en kwaad in het midden van de hof van Eden.

Wat hield dat in en waarom deed God dat, want goed en kwaad was blijkbaar iets waar alleen God kennis van had?

Toen gebeurde er iets bijzonders want Adam had ontdekt dat hij geen partner had zoals hij dat bij veel dieren wel had vastgesteld die geschapen waren als mannetje en vrouwtje, en God kwam hem tegemoet en Hij zei voor het eerst dat iets niet goed was en bracht hem in een diepe slaap en Hij nam een rib uit Adam's lijf, en de wond sloot Hij toe en God genas en herstelde direct de wegname van die rib, en uit deze rib bouwde God een partner voor Adam die aan hem gelijk zou zijn, maar die toch heel anders zou zijn geschapen en die hem zou gaan helpen om te aarde te vervullen met nieuwe mensen.

Morgenster keek -net als alle andere engelen- toe wat God aan het doen was en hij zag dat God een waar kunstwerk had vervaardigd uit Adam's rib.

Wat een prachtig wezen had God gemaakt en dit wezen was qua schoonheid aan hem gelijk, ook al kon dit wezen net zo goed niet vliegen zoals hij omdat het net als Adam geen vleugels had!

Morgenster keek vol verwondering naar dit nieuwe wezen en hij zag hoe deze schoonheid tot Adam werd geleid en hij werd ziek van jaloezie toen hij zich realiseerde dat dit wezen nooit voor hem bestemd kon zijn omdat hij als engel niet de opdracht en de mogelijkheid had gekregen van God om te mogen paren met haar, want hij begreep heel goed waarom Adam en Eva naakt waren en dat zij gemeenschap met elkaar zouden gaan hebben om voor nageslacht te zorgen en ook om hun paringsband met elkaar te bevestigen.

"Wat laag en gemeen van God om zoiets moois en onbereikbaars voor mij te maken", dacht Morgenster.

Morgenster was zeer intelligent, maar hij had niet in de gaten dat God al zijn gedachten kon horen en zien en hij dacht ongezien zijn ongenoegen te kunnen uiten ten opzichte van zijn collega-engelen waarvan hij dat derde deel aan zijn kant kreeg, en die het met hem eens waren dat God hun toch wel heel erg had achtergesteld ten opzichte van Adam en Eva, die niet eens zo bijzonder als engelen waren geschapen en die eerder leken op veredelde apen dan op de hemelwezens die engelen zijn.

God had alles gezien en Hij had de gedachten van Morgenster en de andere opstandige engelen gehoord en Hij riep Morgenster ter verantwoording en Hij zei tot Morgenster dat hij te ver was gegaan en dat hij niet langer in de gunst van zijn maker kon staan en God nam hem zijn wijsheid af.

Daarnaast gaf God zijn mooiste engel een andere naam: satan, wat tegenstander betekent.

Ook de andere opstandige engelen kregen van God te horen dat ze niet langer in zijn gunst stonden en Michaël en Gabriël zouden de nieuwe leidende engelen zijn, die God Cherubs of aartsengelen noemde en die Morgenster ooit ook was.

Michaël en Gabriël schaarden zich met het twee derde deel der engelen dat God trouw bleef achter God op en ze kregen van God de macht om de gevallen engelen de toegang tot de hemel te ontzeggen, behalve -inmiddels- ex-Morgenster.

De plaats van de gevallen engelen moest nog worden bepaald, maar dat zou uit de loop der dingen gaan blijken.

Woest over deze degradatie en deze vernedering zon ex-Morgenster op wraak en hij bedacht een manier om het God betaald te zetten dat hij niet meer in zijn gunst mocht staan en dat hij ook zijn mooie naam kwijt was en dat hij niet meer kon putten uit de wijsheid en liefde van God.

Hij wilde ook zijn collega-rebelse engelen -die net als hij waren gedegradeerd door God- bewijzen dat hij nog steeds hun leider was en met al zijn intelligentie en al zijn vermogens kwam hij tot een zeer boosaardig plan.

Met zijn bovennatuurlijke gaven besloot Morgenster zich te veranderen in een slang, omdat hij wist dat dit dier bekend stond als het listigste van alle dieren des velds en omdat hij wist dat dit dier geen argwaan zou wekken bij Adam en Eva.

Via deze vermomming wilde hij namelijk Eva misleiden om haar te kunnen verleiden tot het eten van de verboden vrucht van de boom der kennis van goed en kwaad en om via haar Adam zijn wereldmacht te ontnemen omdat Adam als eerstgeschapene de door God aangewezen leider was.

Morgenster wist dat er geen weg terug was omdat God tevens hem -en zijn collega-rebelse engelen- had getoond wat zijn en hun uiteindelijke straf zou zijn; de oneindigdurende poel van vuur of de hel in de buitenste duisternis die God speciaal voor hem en zijn gevallen engelen had geschapen, en hij was vastbesloten om via list en bedrog Adam's wereldmacht van hem af te pakken zodat hij Eva voor zichzelf kon opeisen en om via haar en haar nageslacht heer en meester over Gods schepping te kunnen worden, om daardoor God dwars te kunnen zitten en om Gods lievelingetjes van Hem af te pakken opdat zij ook verloren zouden gaan zoals hij.

Het verslag over zijn duivelse daad staat in Genesis hoofdstuk drie.

Na die misdaad van satan werden de opstandige engelen op aarde geworpen en meteen gingen ze aan de slag en ze zetten bepaalde dieren aan tot moord en doodslag die we nu de roofdieren noemen.

Alle dieren waren ooit herbivoren en de plantenwereld was rijk genoeg aan voedingsstoffen om alle dieren van voedsel te kunnen voorzien en dat gold ook voor de dieren die in het water leven.

God had de dieren echter met een instinct uitgerust zodat het moorden een logische bedoeling kreeg en dat over het algemeen de roofdieren alleen die dieren zouden gaan jagen en eten die zwak waren en die een gevaar zouden kunnen gaan vormen voor de instandhouding van de soort, indien ze zich zouden kunnen voortplanten, en God maakte dat bepaalde dieren zouden gaan fungeren als opruimers van gestorven dieren die vanwege ziekte of ouderdom of andere oorzaken om het leven waren gekomen.

De dieren die we nu prooidieren noemen waren niet kansloos tegen de moordzucht van de roofdieren en God had hun zelfs in veel gevallen de mogelijkheid gegeven om op diverse manieren uit handen te kunnen blijven van de roofdieren.

Ook deze dieren konden soms door demonen, die gevallen engelen zijn, worden gedreven om wreed te kunnen zijn tegen andere dieren en zelfs tegen roofdieren, waardoor ze in staat waren en zijn om zich te kunnen wreken op hun vijanden de roofdieren.
Een bekend voorbeeld is de Afrikaanse buffel die een leeuw kan doden indien die leeuw zo onfortuinlijk is om omringd te worden door een kudde van zulke gevaarlijk dieren met hun dodelijke hoorns.
Buffels zijn dan gewoon uit op wraak op hun belangrijkste vijand en ze zijn dan meedogenloos tegen zo'n leeuw en zeer wreed.

De intelligentie om zoiets te kunnen doen hebben ze niet van nature, maar omdat demonen bezit van hun nemen die genieten van geweld en moord.

'Demonen in dieren, wat is dat voor waanzin?'

Een bekend voorbeeld (Lukas 8:26-39) is dat de demonen die in de bezeten man zaten en die door Jezus werden uitgedreven, in een kudde zwijnen voeren, waarna die zwijnen de helling afstormden en verdronken in het meer van Galilea.

Dit voorbeeld laat zien dat demonen niet vies zijn van dieren om daarvan bezit te nemen met negatieve gevolgen.

Demonen maken met name misbruik van het angst-agressie-centrum dat in het brein van de meeste dieren zit en dat ook in mensen zit.

Alle dieren leefden ooit vreedzaam naast elkaar en hadden van elkaar niets te vrezen, noch waren bepaalde dieren uit op het doden van andere dieren om via het vlees van gedode dieren aan voedsel te komen.

De vloek waarmee God de aardbodem vervloekte om Adam's wil trof de hele schepping en zeker vooral de mensheid en dat is de verklaring waarom mensen zich zo beestachtig kunnen gedragen, maar dan erger omdat mensen een grotere intelligentie hebben en dus tot grotere wreedheid dan dieren in staat zijn.

Deze wreedheid van mensen tegen een soortgenoot kwam zeker tot uiting door de wijze waarop men Jezus martelde en kruisigde, maar Jezus nam hierdoor wel die vloek op zich en Hij kan vanwege zijn opstanding uit de dood en dus vanwege zijn overwinning op satan iedereen bevrijden die vervloekt is, want alle mensen die niet door Hem zijn bevrijd leven nog steeds onder de vloek en zijn zelf vervloekt.

Zie: Een ziekelijk jaloerse morgenster

De evolutionist zal zeggen; "wat een absolute waanzin, want punt één bestaat er geen god en punt twee gedragen dieren en mensen zich puur en alleen op basis van hun instincten die een product zijn van miljoenen jaren van evolutie en van de 'survival of the fittest'.

Maar ik zeg dan als ex-evolutie-aanhanger dat dit geen verklaring geeft voor het soms superwrede gedrag van dieren tegen elkaar die in veel gevallen niet slechts gebaseerd is op zogenaamde dierenlogica en instinctmatig gedrag dat voortkomt uit de overlevingsdrang van het individu en van de soort.

Waar kwam die overlevingsdrang vandaan en waarom offeren bepaalde dieren zich op (met name vrouwtjesdieren) om soortgenoten en groepsgenoten het leven te redden?

Zelfopofferingsgedrag bij dieren en mensen gaat tegen de logica in van het willen overleven van het individu en dus stel ik dat dit gedrag vanuit een hogere moraal en intelligentie afkomstig is.

Ik heb het dan natuurlijk over God.

Onder een ander topic heb ik trouwens al aangetoond dat evolutionisten geen antwoord hebben op de vraag wat of wie de wis- natuur- en scheikundige wetmatigheden stopte in dat zogenaamde topzware oerpunt van waaruit de zogenaamde 'oerknal' en het zogenaamde uitdijende heelal ontstond.

Dit zogenaamde superzware beginpunt (als het al zo is gegaan, wat ik niet geloof) zou dan de intelligente informatie hebben moeten bevatten die ervoor zorgde dat ooit, na een zogenaamde miljoenen jarenlange evolutie, mensen zouden ontstaan, en dat die mensen tot enorme complexe dingen in staat zouden zijn, zoals het maken van computers en het internet, waardoor deze woorden andere mensen onder ogen kunnen worden gebracht.

De evolutionist slaat het liefste deze beginfase van het ontstaan van het leven over omdat er geen antwoord gegeven kan worden op de vraag waar toch al die intelligente informatie vandaan komt die ervoor zorgt dat materie 'werkt'.

Iets of iemand moet die informatie in dat superzware 'oer-atoom' hebben gestopt, gesteld dat er ooit zo'n superzwaar oer-atoom heeft bestaan.

De verklaring dat God aan de basis staat van al het waarneembare vinden evolutionisten onintelligente waanzin, maar zelf hebben ze nogmaals geen verklaring voor het feit dat het niet anders kan dan dat het zogenaamde oer-atoom propvol met intelligente informatie moet hebben gezeten die de wetmatigheden van materie en van andere energievormen zoals licht mogelijk moet hebben gemaakt.

Zonder deze intelligent gevormde gestructureerde energie, die materie en elektromagnetische energie is, is het niet mogelijk om te komen tot maar iets, laat staan tot (reproduceerbaar) leven.

Evolutionisten zijn het aan hun eigen intelligentie verschuldigd om hierop een antwoord te moeten geven, anders is hun hele evolutietheorie gebaseerd op een hersenschim.

Ik zeg dat de hele evolutietheorie een hersenschim is, en ik stel dat er DUS geen ander alternatief is dan te moeten erkennen dat een intelligente schepper bestaat die materie intelligent ontwierp zodat Hij het kon gebruiken als bouwstenen van al het waarneembare.

Bron... (is verwijderd, Hans, 4-4-2023)

 

 

A sickly jealous morning star 

 

 

We dienen allemaal gered te worden van dat we onze eeuwigheid in Gods poel van vuur moeten doorbrengen, want dat is een lot dat we ALLEMAAL verdienen.
Dus wordt GERED en geloof dat God zo VEEL van ons HOUDT dat Hij Zich op aarde manifesteerde als de Heer JEZUS Christus die Zijn zondeloze bloed vergoot voor de vergeving van onze zonden, die werd begraven en opstond uit de dood, drie dagen later. 1 Korinthiërs 15:1-4.
Als je dit gelooft, ben je niet alleen gered, maar verzegeld met de Heilige Geest en opname gereed.
Lees elke dag je Bijbel en praat met onze Schepper over alles en maak Hem je beste Vriend en deel dit GOEDE NIEUWS = EVANGELIE met anderen.


No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.

Latest Comments

Luke 21 is for after the rapture How to Get Saved   You're now looking at a picture of the ONLY NORMAL person in existence   ...